MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
24.11.2017

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.

Suroviny

750 g červených paprik/kapií
500 g rajčat
200 g lilku
150 g cibule
300 ml vody/zeleninového vývaru
2–3 stroužky česneku
100 g másla
200 g kešu
100 g jarní cibulky
sladká červená paprika
pepř
tymián
dračí dech
cayenský pepř

Postup přípravy

Rozehřejte si troubu na 160 °C. Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut. Kešu dejte do nádoby na pečení a vložte do trouby.

Pečte cca 15 minut do hezké hnědé barvy. Nakrájejte si jarní cibulku. Vychladlé opečené kešu rozdrťte v hmoždíři s kapkou olivového oleje.

Rozdrcené a osolené kešu smíchejte s jarní cibulkou a dejte stranou. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.

Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět. Přisypte červenou papriku a zvolna orestujte. Pokud byste pekli papriku na vysokém plameni, zhořkne. Zalijte vodou nebo vývarem.

Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu polévky. Papriky s lilkem vyndejte z trouby.

Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu polévky. Lilek zbavte stopky, rozkrájejte a vhoďte do základu polévky.

Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem, tymiánem, případně, pro milovníky pálivějšího jídla, cayenským pepřem nebo výbornou směsí dračí dech.

Pokud se vám bude zdát polévka kyselá, doslaďte ji cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

71. ročník Pálavského vinobraní se vydařil

Druhý zářijový víkend se v Mikulově konalo tradiční Pálavské vinobraní. Do města vína se sjely desítky tisíc návštěvníků za vínem, hudebními hvězdami,

Post

Druhý zářijový víkend bude v Mikulově opět žít Pálavským vinobraním

Několik desítek tisíc návštěvníků opět zavítá od 7. do 9. září do města s vůní jihu užít si krásné babí léto, hudební hvězdy všech žánrů a víno místní

Post

25. ročník Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ se blíží ke konci!

V pořadí již dvacáté páté Mikulovské výtvarné sympozium “dílna“ je v těchto dnech již ve více než polovině. Umělci v zámeckých ateliérech tvoří a doko

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA