MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Hippoclub Lednice - vyjížďky na koních a ponících, kočáry, penzion, restaurace

Nabízíme vození na ponících v doprovodů rodičů do zámeckého parku k Minaretu • vyjížďky na koních pro začátečníky i pokročilé • vyhlídkové jízdy v kočárech • svatební kočár • restaurace - svatby, oslavy, firemni akce • penzion • programy pro školní výlety. www.hippoclub.penzion.com

CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice, a. s.

Výroba a prodej vín z valtické a mikulovské oblasti. Široký sortiment špičkových vín - jakostní, přívlastková, výběry z bobulí, ledová vína, slámová vína, sekty, bariková vína. Turistický program, kulturní akce, degustace a ochutnávky v historických vinných sklepích, zážitková turistika.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

České ragby vstupuje do další sezóny s novým kapitánem i hlavním partnerem

Na další sezónu je české ragby připraveno po všech směrech. Do týmu národní reprezentace přišel na pozici kapitána Vojtěch Havel, změny se však udály

Post

Poslední prázdninový víkend plný nehod

Poslední prázdninový víkend hasiči v Jihomoravském kraji každé dvě hodiny vyjížděli k nehodě. Bouraly osobní i nákladní auta a nehody se nevyhnuly ani

Post

Pálavské vinobraní oslaví 70. narozeniny naplno

Jubilejní 70. ročník Pálavského vinobraní, jedné z nejpopulárnějších události moravského pozdního léta, se blíží. V Mikulově se 8. až 10. září opět se

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.vsvaltice.cz Hippoclub Lednice garaze.fabrego.cz Maminčino koření

REKLAMA